Popis:
Vepřovou kýtu očistíme od šlach a případně i od sádla,
nakrájímeji přes vlákna na medailonky a z obou stran lehce osolíme.
Z oleje, curry koření a utřeného česneku připravíme řidčí kačičku.
Medailonky v tété marinádě vykoupemetak, aby se maso pravidelně
obalilo. Připravené steaky pokládáme do pánve na máslo které se
začalo rozpouštět. Pomaloučku dusíme z jedné strany, pak otočíme
a dusíme z druhé strany. Do pánve potom ihned nalijeme citrónovou
šťávu zavaříme a dáme na stranu. Maso uchováme na teple ale dále
již nedusíme. Na druhé pánvi na sucho za stálého míchání pomalu
rozpouštíme cukr, až dostane medovou barvu a začíná vonět. Pak
cukr zalijeme 1 dl vody a rozvaříme ho. V tomto karamelu podusíme
doměkka osminky oloupanýh jablek. Spařené a oloupané mandle
nakrájíme na jemné plátky a nasucho mírně opražíme.
Na jednu porci klademe 3 medailonky, dva podlijeme a třetí
přelijeme výpekem z masa. Ozdobíme osminkou dušeného jablka a
hoblinkami z mandlí.
Vhodná příloha jsou krajíčky chleba, případně dušená rýže
|