| Formuláře na PC | FormOffice | Hromadné emaily | EET Účtenky | Pletení | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Email šablony | Recepty doma | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové od babičky


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.11.2016

Ingredience:

1 kg vykostěné vepřové plece
3 cibule
3 lžíce sádla
sůl
drcený kmín
5 zrnek nového koření
1 lžička citrónové šťávy
tvrdší chléb (nejlépe kůrka)
světlé pivo (asi 300 ml)

Popis:

Nejdříve si oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu (nejlépe se silným dnem) si rozpálíme sádlo a cibuli na něm osmahneme do růžova. Přidáme nakrájené maso, sůl, drcený kmín (vrchovatou lžičku), nové koření a citrónovou šťávu. Promícháme, maso opečeme do hněda. Přilijeme část piva (maso bude téměř zalité), opět promícháme, kastrol přikryjeme pokličkou, zmírníme příkon tepla a dusíme. Občas zkontrolujeme, promícháme a případně přilijeme trochu piva.
Zatím si nastrouháme tvrdší chléb (výborná je patka). Čím hustší omáčku chcete, tím více chleba. Jakmile je maso poloměkké, přidáme chléb a opět trochu piva. Promícháme, opět přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Hotový guláš odstavíme ze zdroje tepla, ale necháme v teplé místnosti trochu odležet, až tuk vystoupí na povrch.
V původní receptu se doporučují jako příloha brambory posypané libečkem. Ten bude ale až v létě, tak jsem přidala červené kysané zelí. Myslím si, že výborně doplňuje chuť vepřového masa. Lze ho použít jak syrové, tak i prohřáté třeba v mikrovlnce.


Jít na recept Vepřové od babičky >>