|
| Domácí účto | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Email šablony | Omalovánky | Recepty doma | DWN.cz | MojeUnikovka.cz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | FormOffice | EET Účtenky |
|
| ||||||||
|
Vepřové (nebo kuřecí) želvičky | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 4 plátky vepřového (kuřecího) masa (jako na řízky) | ||||||||
|
Popis: Z žampionů a vajec uděláme smaženici. Nastrouháme eidam, nejlépe na malých kapkách. Naklepeme, osolíme a lehce opepříme plátky masa, zprudka orestujeme na pánvi a společně s tukem na kterém jsme smažili je dáme do pekáče. Na každý plátek masa dáme vrchovatou polévkovou lžíci smaženice, jak nám vyjde ji rozdělit. Na smaženici klademe plátky šunky, plátky slaniny a co největší hromadu strouhaného sýra, tolik co se udrží. Můžeme podlít trochou vody a dáme zapéct do trouby předehřáté na cca 150°C. musíme dávat pozor, aby sýr neztmavnul, zhnědne-li, zhořkne. Je tedy lepší zapékat v nižších "patrech" trouby. Přibližně po 20-30 minutách by měl zapečený sýr na povrchu ztvrdnout a vytvořit "krunýř". -proto želvy |