| Omalovánky | Domácí účto | Formuláře na PC | DWN.cz | EET Účtenky | Pletení | Recepty doma | Rybář | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Email šablony | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové maso v kysaném zelí


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.3.2016

Ingredience:

800g libového vepřového masa
120g libové anglické slaniny
1 velká cibule
400g kysaného zelí
300g žampionů
1 lžička oleje
200ml smetany ke šlehání
mlettý pepř
1 lžičku drceného kmínu
sůl

Popis:

Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kostičky a rozškvaříme na pánvi.
Přidáme oloupanou na kostičky nakrájenou cibuli a krátce ji zpěníme.
Nakrájené vepřové maso přidáme k cibuli a ze všech stran opečeme.Zelí přecedíme a překrájíme na menší kousky.Vepřové maso přendáme do kastrolu,přilijeme vodou ze zelí,přidáme pepř,lžičku drceného kmínu,sůl a na mírnem ohni dusíme asi 30 minut.Pak přidáme pokrájené zelí a dodusíme doměkka.
Žampiony oloupeme,nakrájíme na silnější plátky a opečeme na rozpálenem oleji dozlatova.Přidáme je k masu a krátce povaříme.
Maso s kysaným zelím nakonec zalijeme smetanou,prohřejeme a ještě podle chuti okořeníme.Jako přílohu podáváme bramborové noky nebo houskové knedlíky.


Jít na recept Vepřové maso v kysaném zelí >>