| Pletení | DWN.cz | Rybář | Počítej Kalorie | FormOffice | Hromadné emaily | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Formuláře na PC | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Domácí účto | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové maso na zakysané smetaně


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:24.6.2009

Ingredience:

-kousek másla
-kousek slaniny
-jedna cibule
-jeden kelímek zakysané smetany
-sůl,pepř
-citron
-worcestrová omáčka
-vepřové maso
-hrubá mouka

Popis:

-Maso nakrájíme na plátky a z obou stran osolíme a opepříme.
-Do rozpálené pánve vložíme kousek másla a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zpěníme. Poté na pánev vložíme připravené maso a po obou stranách osmažíme. To podlijeme vodou a vše přeložíme do pekáčku a vložíme do trouby.
-Když je maso měkké, tak ho vyložíme, vypečenou šťávu přelijeme do hrnce a přidáme vodu. Ve smetaně rozmícháme asi dvě lžíce hrubé mouky a vlijeme do připravené šťávy. Omáčku okyselíme citronem, dochutíme trochou worcestrové omáčky a solí.
-Maso přeléváme touto omáčkou a nejvhodnější přílohou je rýže.
-Dobrou chuť :o)


Jít na recept Vepřové maso na zakysané smetaně >>