| Formuláře na PC | Snadné hubnutí | DWN.cz | Počítej Kalorie | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Rybář | Pletení | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Domácí účto | FormOffice | EET Účtenky | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřová pečeně po dijonsku


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:19.11.2014

Ingredience:

800g vepřové pečínky
100g brambor
2 stroužky česneku
muškátový oříšek
tymián
bobkový list
1 lžíce sádla
pepř
sůl.

Popis:

Do hrnce s 1 litrem slané a opepřené vody vložíme maso,uvedeme do varu a pod pokličkou slabým varem vaříme 30 minut.Zapekací mísu vytřeme utřeným stroužkem česneku.Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.Ty pak rozložíme do mísy ve třech vrstvách,každou vrstvu posypeme směsí rozdrceného bobkového listu a tymiánu,utřeného stroužku česneku a strouhaného muškátového oříšku.Pak brambory zalijeme vývarem z masa-musí být ponořeny.Nakonec přidáme sádlo.Vložíme do předehřáté trouby a po 15 minutách položíme na brambory připravené maso.Pečeme asi hodinu.Brambory do sebe vsáknou všechen tuk.


Jít na recept Vepřová pečeně po dijonsku >>