| Pletení | Email šablony | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Domácí účto | DWN.cz | Rybář | Počítej Kalorie | Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřová kýta s česnekem a paprikou


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.2.2019

Ingredience:

500 g vepřová kýta bez kosti
4 ks rajčete
3 stroučky česneku
10 dkg anglické slaniny
4 ks papriky
2 ks cibule
olej
drcený kmín
sůl
mletý černý pepř

Popis:

Česnek nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky.
Cibuli oloupáme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Připravte si pekáč,
do kterého nalijte trochu oleje. Vepřové maso omyjte, osušte
a prošpikujte slaninou a česnekem. Poté maso osolte, opepřete,
okmínujte a vložte do pekáče. Dejte na něj plátky slaniny. Nakonec
přidejte nakrájenou cibuli, podlijte trochou vody, přiklopte a pečte
do poloměka v předehřáté troubě při 200°C.
Mezi tím si připravíte ostatní zeleninu. Papriky omyjte, vyřízněte jadřince
a nakrájejte na plátky. rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Takto
připravenou zeleninu přidejte k masu, podle potřeby podlévejte vodou
a pečte až bude maso měkké. Upečené maso nakrájejte na plátky.
Jako příloha může být bramborová kaše, vařené, nebo opečené brambory.


Jít na recept Vepřová kýta s česnekem a paprikou >>