| Počítej Kalorie | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Hromadné emaily | FormOffice | Omalovánky | Pletení | Formuláře na PC | Domácí účto | Rybář | Recepty doma | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Vepřová kýta na víně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1/2 kg vepřové kýty | ||||||||
Popis: Vepřové maso z kýty se nakrájí na kousky jako na guláš. Na rendlíku se zasmaží na slanině a troške sádla rozsekaná cibule, přihodí se na hrot nože sladké papriky, vloží osolené kousky masa a dá se zapéci. Přismahnuté podleje se sberačkou vody vyvařené s kostí, přidá se trochu citronové kůry a dusí se na plotně dále. Jakmile začne maso měknouti,zaleje se malou sklenkou vína (bíleho), přidá se štipka cukru, zapráší lžíci mouky a dá se dusit. Měkké maso se vyndá, omáčka se zahostí trochou bledé jíšky, přecedí na maso a obloží dobrým houskovým knedlíkem nebo dusenou rýží. |