| Omalovánky | Hromadné emaily | Email šablony | Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | DWN.cz | Rybář | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | FormOffice | Snadné hubnutí | Recepty doma | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřová kýta na smetaně a zelenině


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:1.9.2014

Ingredience:

500g vepřove kýty
3 lžice zmražene kořenove zeleniny(nebo čerstvé)
4 lžice oleje
1 cibule
1 lžíce kořeni Divočina(nebo 4zrnka noveho kořeni
5 zrnek pepře
1 bobkovy list a větši špetka tymianu)
1 citron
2 lžice octa
2 lžice hladké mouky
2 lžice másla
šalek mléka
1 lžicka hořčice
1/2 lžičky cukru

Popis:

V tlakovém hrnci rozehřejeme olej,přidame nadrobno nakrajenou cibuli a proplachnutou zeleninu a osmahneme je.Maso osolime,posypeme divokym kořenim(kořeni v celku dáme duď do gázového sačku,nebo je přidame k zelenině,avšak po uvařeni je musíme vyjmout),zeleninu shrneme k okraji hrnce a na tuku osmahneme po všech stranach maso.Přidame citron nakrajeny na kolečka,ocet,zalijeme1/2l vody,poklici uzavřeme a maso dusime od počatku varu 30min.Pak nechame dojit.Mezitim v kastrolu rozehřejeme máslo,vsypeme mouku a za stáleho míchani usmažime žlutoujíšku.Misto jíšky můžeme mouku opražit na sucho.Zalijeme ji šalkem studene vody a rozšlehame.Z hrnce vyndame maso,odstranime celé kořeni a častečně i citron a směs roznixujeme nebo propasirujeme přes cednik.Vlijeme k rozředěné jíšce,přilijeme mléko a znovu prošlehame.Přidáme hořčici a cukr,omačku za staleho michani přivedeme k varu,podle potřeby upravime hustotu,buď ji zředime,nebo zahustime lžičkou mouky rozmichane v troše mléka a vaříme za občasneho zamichani asi 20min.Mezitim maso nakrajime na porce a nechame v omačce prohřat.Omačku ještě dochutime solí nebo kořením a podavame s houskovymi knedliky.


Jít na recept Vepřová kýta na smetaně a zelenině >>