| Popis:
     odpalované těsto: Voda se přivede k varu,přidá se špetka soli a tuk který se nechá rozpustit.Do rozpuštěného tuku vmícháme mouku a za stálého míchání "odpalujeme" nad plamenem. Až se těsto přestane lepit na vařečku odstraníme z ohně a necháme trochu zchladnout. Nejlépe ručním mixerem vmícháme vajíčka a hotové těsto se cukrářským sáčkem vytlačuje ve tvaru koleček na vymaštěný plech.
 Peče se na 200°C do zlatova.
 Po upečení se rozkrájí na půl, nožem zvaným pilka,aby se věnečky lépe krájeli.
 Spodní část se plní krémem,vrchní namáčíme v polevě.
 Krém:
 Uvaříme hodně tuhý pudink a ještě do horkého pomalu vmícháváme máslo,které necháme zvolna rozpustit.Nakonec se podle chuti přidá Rum.
 Poleva:
 V misce máme prosátý cukr (Zhruba 25 dkg) přidáme šťávu z citrónku a trošku vody.Pozor - vodu vléváme jen po malých dávkách,aby poleva byla polotuhá.Správnou hustotu vyzkoušíme na jedné vrchní části věnečku tak,že jej do polevy namočíme,zlehka otřeme o okraj nádoby a po přiklopení na spodní část se poleva zvolna rozleje po věnečku,ale nestéká přez okraj.
 |