| Snadné hubnutí | DWN.cz | Email šablony | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Recepty doma | Rybář | FormOffice | Pletení | Hromadné emaily | Omalovánky | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Velikonoční Šoldra


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:26.8.2010

Ingredience:

vývar z uzeného masa
uzené maso,klobásky
1 kg mouky (1/2hladká,1/2hrubá)
4 žloutky
250 g hery (pokud se přidá uzená polévka a je mastná pak méně)
10 dkg droždí
mléko na kvásek cca 1/4 l
sůl
1 celé vejce na potření před pečením

Popis:

Uzené maso(krkovička,plecko nebo kýtu)uvaříme a část polévky použijeme při zadělávání těsta.Těsto necháme vykynout.Po vykynutí rozválíme na plát,na jehož polovinu poklademe kousky uzeného masa a po obvodu uvařené klobásky 4-6 ks podle velikosti.Překryjeme volnou částí těsta a vytvarujeme do podoby bochánku.necháme ještě 1/2 hodiny vykynout.Před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem.Pečeme dozlatova.Do téhož těsta můžeme zabalit uvařené klobásky samostatně


Jít na recept Velikonoční Šoldra >>