| DWN.cz | FormOffice | Pletení | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Email šablony | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Recepty doma | Rybář | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Velikonoční lanýže


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:30
Autor:
Přidáno/změněno:25.9.2015

Ingredience:

Hmota:
1/8 l smetany ke šlehání (100 ml)
100 g mléčné a 100 g hořké čokolády
40 g mletých lískových ořechů
1 lžíce holandského kakaa
3 lžíce rumu (pro děti můžete nahradit rum ovocnou šťávou)
Na obalení: holandské kakao
sezamová semínka nebo drcené piškoty
případně nasekanou hořkou čokoládu

Popis:

smetanu v hrnci krátce povaříme a potom odstavíme. Rozdrobíme čokoládu a za stálého míchání ji ve smetaně rozpustíme. Hmotu necháme při pokojové teplotě chvíli vychladnout.
Mezitím mleté lískové oříšky opražíme bez tuku na rozehřáté teflonové pánvi (asi 2 minuty), dáme na talíř a necháme vychladnout.
Oříšky s kakaem a rumem vmícháme do čokoládovo-smetanové hmoty a v ledničce necháme ztuhnout nejméně 1 hodinu.

Po vychlazení z hmoty lžičkou nabíráme kuličky libovolné velikosti (optimální je zhruba velikost ořechu), rukama rychle vytvarujeme kuličky (vajíčka), které okamžitě vyválíme v kakau, sezamových semínkách nebo v drcených piškotech a umístíme do papírových košíčků.
Pralinky uchováváme v chladu!


Jít na recept Velikonoční lanýže >>