| Domácí účto | Email šablony | FormOffice | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Recepty doma | Omalovánky | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | DWN.cz | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Rybář | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vejce plněná - zdobená kaviárem


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:5.7.2009

Ingredience:

vejce 4 ks
máslo 1 lžíce
sardelky 2 ks
kaviár 1 -
majonéza 100 g
salát
citron 1 ks
petržel
kapie 1 -

Popis:

Natvrdo vařená vejce oloupeme, příčně rozkrojíme a špičky bílků
trochu skrojíme, aby půlky vajec dobře stály. Žloutky opatrně
vyjmeme (abychom nepoškodili bílek) a prolisujeme je do másla
utřeného s vykostěnými sardelemi. Směs dobře našleháme, aby byla
lehká. Buď lžičkou a nožem s oblou špičkou, nebo sáčkem s
trubičkou plníme směs do důlků v bílcích. Nahoře ji zploštíme a
zdobíme kouskem citrónu, trochou kaviáru a malou snítkou
petrželové natě.
Salátové listy omyjeme a dobře okapané rozložíme na malé talířky.
Pokryjeme majonézou a posypeme drobně nakrájenou čerstvou
nebo marinovanou kapií. Do středu talířků dáme po dvou půlkách
naplněných vajec.

Obměna: Místo kaviáru použijeme černou nebo zelenou olivu.

Příloha: malé rohlíčky.


Jít na recept Vejce plněná - zdobená kaviárem >>