| Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře na PC | Domácí účto | Email šablony | Rybář | DWN.cz | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Omalovánky | Recepty doma | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vdolky s povidly.


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:1.9.2009

Ingredience:

Pro 4 osoby:
500 g polohrubé mouky
15 g droždí
60 g cukr krupice
250 ml mléka
1 ks vejce
špetka soli
hladká mouka na vyválení a podsypání
200 g švestkových povidel
1 lžíce oleje do těsta
150 g měkkého tvarohu
2 lžíce vanilkového cukru
250 g švestek
1 lžíce cukru
olej na smažení
máta

Popis:

1. Droždí promícháme s cukrem, rozředíme vlažným mlékem, přidáme trochu mouky a necháme vykynout. 2. Do zbytku mouky přidáme podtupně vejce, cukr, sůl, lžíci oleje, mléko ( trochu si necháme na pozdější rozdělání tvarohu) a vykynutý kvásek. Směs pečlivě promícháme a vypracujeme v hladké těsto, které necháme v teple kynout. 3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na silnější plát. Tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolečky. Dáme na pomoučené prkénko, přikryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut kynout. Mezitím si připravíme povidla. Švestky řádně omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky.Dáme je do kastrolu, přidáme lžíci cukru, trochu vody a asi 10 minut povaříme. Pak přidáme švestková povidla a za stálého míchání vše svaříme. Švestkový "rozvar" necháme dokonale vychladnout. 4. Na pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Do středu vdolečků uděláme palcem důlek a touto stranou je vkládáme do horkého oleje. 5. Smažíme z obou stran dozlatova. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a mlékem. Vdolky potřeme povidly a ozdobíme tvarohem a mátou. Doba přípravy přibližně 60 minut, 1 porce asi 3 516 kJ/839 kcal.


Jít na recept Vdolky s povidly. >>