|
| MojeUnikovka.cz | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Recepty doma | Snadné hubnutí | FormOffice | Pletení | EET Účtenky | Email šablony | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Omalovánky |
|
| ||||||||
|
Vařená šunka | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1,2 kg vepřového plecka | ||||||||
|
Popis: Ve vodě rozpustíme sůl s cukrem a dobře promícháme. Maso bez kůže a šlach nakrájíme na větší kousky, zalijeme roztokem a opět pečlivě promícháme. Do nádoby na výrobu šunky vložíme mikrotenový sáček, do něhož vrstvíme maso – každou vrstvu řádně stlačíme, aby byl vyplněn celý prostor a sáček uzavřeme. Nádobu uložíme na dva dny do chladu (4°C – maso nesmí zmrznout). Pak šunkovar vložíme do vody a při teplotě 80°C vaříme cca 2 hodiny (plný var kvalitě šunky škodí). Maso necháme cca 2 hodiny v nádobě vychladnout a teprve potom šunku vyklopíme. |