| Formuláře na PC | EET Účtenky | Hromadné emaily | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Email šablony | Domácí účto | Rybář | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Pletení | Počítej Kalorie | Omalovánky | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
Vařená šunka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1,2 kg vepřového plecka | ||||||||
Popis: Ve vodě rozpustíme sůl s cukrem a dobře promícháme. Maso bez kůže a šlach nakrájíme na větší kousky, zalijeme roztokem a opět pečlivě promícháme. Do nádoby na výrobu šunky vložíme mikrotenový sáček, do něhož vrstvíme maso – každou vrstvu řádně stlačíme, aby byl vyplněn celý prostor a sáček uzavřeme. Nádobu uložíme na dva dny do chladu (4°C – maso nesmí zmrznout). Pak šunkovar vložíme do vody a při teplotě 80°C vaříme cca 2 hodiny (plný var kvalitě šunky škodí). Maso necháme cca 2 hodiny v nádobě vychladnout a teprve potom šunku vyklopíme. |