| Pletení | Recepty doma | Domácí účto | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Omalovánky | FormOffice | Formuláře na PC | Email šablony | DWN.cz | EET Účtenky | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vánoční štola II.


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:12.4.2016

Ingredience:

na potření:
vejce 1 ks
těsto:
vejce 2 ks
máslo 250 g
rozinky 50 g
cukr moučka 200 g
strouhaný kokos 50 g
polohrubá mouka 500 g
vlašské ořechy 100 g
měkký tvaroh 250 g
kandované ovoce 100 g
kypřící prášek do pečiva

Popis:

Máslo necháme změknout na teplém místě. Ořechy a kandované ovoce nakrájíme na drobné kostičky.
Mouku smícháme s cukrem, kypřícím práškem a kokosem. Přidáme změklé máslo, vejce, měkký tvaroh, nakrájené kandované ovoce a rozinky. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučené ploše vyválíme na silnější plát velký asi 35x25 cm. Okraje na delších stranách přehneme přes sebe. Těsto na štolu nestáčíme jako třeba závin.
Připravenou štolu přeneseme na plech s pečícím papírem. Pokud pečící papír nemáme, dáme ji na tukem vymazaný plech. Štolu potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě pozvolna při 150°C, dozlatova. Doba pečení je asi 45 minut. Zda je štola upečená zjistíme párátkem, které zapíchneme do štoly. Po vyndání by na párátku nemělo zůstat přilepené těsto. Když lepí, znamená to, že je štola uvnitř ještě syrová.

Upečenou jednoduchou vánoční štolu pocukrujeme a necháme vychladnout. Určitě oceníte, že není tak sladká jako štola kupovaná. Navíc vypadá a chutná výborně.


Jít na recept Vánoční štola II. >>