| Zbrojní průkaz | FormOffice | Počítej Kalorie | Email šablony | Formuláře na PC | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | MojeUnikovka.cz | Pletení | Domácí účto | Omalovánky | Recepty doma | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | DWN.cz |
|
| ||||||||
Valašský frgál | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 250 ml mléka | ||||||||
Popis: Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravím kvásek. Utřeme olej a sádlo se zbylým cukrem a žloutky. Přidáme k tomu vykynutý kvásek a ostatní suroviny a necháme vykynout cca 2-3 hodiny. Po vykynutí rozdělíme na 4 díly ( každý váží 250g). Každý díl rozválíme přímo na vymazaném plechu do průměru cca 35 cm a vykrojíme kruh. Okraje frgálu se snažíme nechat trochu vyšší, aby nevytékala náplň a potřeme je vajíčkem. Na těsto se může dát náplň tvarohová, maková, ze sušených hrušek, nebo třeba pouze borůvky. |