| Domácí účto | Pletení | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Omalovánky | FormOffice | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Recepty doma | Rybář | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Valašská kyselica II.


Doba přípravy:00:25
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.12.2015

Ingredience:

500 g kyselého zelí
4 nožky moravských klobásek
100 g slaniny vcelku
200 g větších brambor
300 ml mléka
4 lžíce kysané smetany
1 vejce
6 - 8 lžic hladké mouky
kmín, pepř celý, bobkový list, sůl

Popis:

Brambory oloupejte, omyjte, nakrájejte na kostičky a spolu s kmínem uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka.
V jiném kastrolu krátce orestujte na kolečka nakrájené klobásy, přidejte zelí i s lákem a povařte. Pokud chcete polévku méně kyselou, zelí lehce operte a místo láku použijte vodu.
Slaninu nakrájejte na kostičky, na pánvi orestujte a zaprašte moukou. Světlou jíšku zalijte studenou vodou, dobře rozmíchejte a zahustěte jí povařené zelí. Přidejte uvařené brambory i s vodou, ochuťte pepřem, solí, bobkovým listem a polévku nechte přejít varem.
V mléce rozmíchejte kysanou smetanu a vejce, vše přimíchejte do polévky a opět nechte provařit.


Jít na recept Valašská kyselica II. >>