| Omalovánky | Snadné hubnutí | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie | Pletení | EET Účtenky | Email šablony | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Rybář | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Uzená rybí pomazánka


Doba přípravy:08:00
Počet porcí:50
Autor:
Přidáno/změněno:19.9.2010

Ingredience:

10kg bílé ryby, cejni, plotice ..
sůl
nové koření celé
peř celý
dobrý rostlinný olej

Popis:

Bílou rybu vykucháme, opereme a nasolíme.Necháme ji asi 4 hodiny rozležet.Vyudíme v horké udírně do zlatova.Uzené ryby zbavíme kůže, hlav,ploutevních, ocasních a žeberních kostí, včetně páteře.Svalové kostičky ponecháme.Dvakrát semeleme na masovém strojku, při prvním mletí necháme větší vůli nožíku, podstatná část svalových kostí se zachytne na nožíku.Po pár dávkách nožík vždy vyčistíme.Semleté maso plníme do skleniček,na jejichž dno jsme dali zrnko nového koření a tři zrnka pepře.Máme-li nějaké oblíbené koření, můžeme jej přidat.Já dávám trošku rozdrceného oregana.Zavařujeme jako ostatní masové konzervy.Já je vařím dvakrát po hodině, s odstupem dvou dnů.Mažeme na čerstvý chléb z máslem a posypeme jemně nakrájenou cibulí.Jí to i ti, kdo jinak nevezmou rybu do úst.


Jít na recept Uzená rybí pomazánka >>