| Rybář | Email šablony | DWN.cz | Formuláře na PC | EET Účtenky | Recepty doma | Snadné hubnutí | Omalovánky | Hromadné emaily | Domácí účto | FormOffice | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Pletení |
|
| ||||||||
Ušák na víně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 porce králíka | ||||||||
Popis: Králíka si naložíme den předem: v menším pekáčku, ve kterém budeme péci, rozmícháme sušený tymián v oleji a porce králíka v něm vykoupeme. Šalotky nakrájíme na osminky, polovinu slaniny na kostičky a nasypeme pod králíka a okolo něj. Vše zalijeme vínem a pokud je králík málo ponořený dolijeme studeným vývarem nebo může být i víc vína. Nesolíme, sůl ušáka zbytečně vysušuje. Po odležení přidáme do marinády sůl, promícháme a tak jak máme nachystáno dáme rovnou přiryté péct. Během pečení porce několikrát zkontrolujeme a otočíme. Marináda se postupně vypéká, ale je jí dost, takže když klesne hladinka tak na poslední centimetr, je králík už většinou měkký. Posledních 5-10 min dopékáme v odkrytém pekáčku a porce poklademe zbytkem slaniny nakrájené na plátky. Po vyjmutí z trouby ještě horkého králíka přelejeme trochou červeného vína, které trochu zředí šťávu a již neprohříváme. Jako příloha se osvědčily malé knedlíčky z bramborového těsta maštěné osmaženou slaninou. Není to ani trochu dietní, ale moc dobré |