| DWN.cz | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Rybář | Formuláře na PC | Domácí účto | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Pletení | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ukrajinský borsč


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:18.9.2009

Ingredience:

300g libového vepřového masa
200g červené řepy
200g polévkové zeleniny
lžíce sterilovaného hrášku
40g oleje
60g cibule
50g bílého zelí
200g brambor
10g cukru
2stroužky česneku
2dl kysané smetany
rajčatový protlak
ocet
sůl
kmín
pepř
bobkový list
hřebíček

Popis:

Nasekanou cibuli zpěníme na oleji, vložíme maso nakrájené na kostky, krátce osmahneme, zalijeme vodou; přidáme: nakrájenou zeleninu, zelí nakrájené na nudličky, 1 bobkový list, 1 hřebíček, pepř a sůl a vaříme. Když je maso poloměkké přidáme kostičky brambor, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a vaříme dokud není maso měkké. Do hotové polévky vložíme oloupanou (dříve zvlášť uvařenou) na proužky nakrájenou červenou řepu (můžeme použít též sterilovanou) a okapaný sterilovaný hrášek. Nakonec dle chuti přikyselíme, přisolíme, přisladíme. Smetanu přidáme do polévky až na talířích.


Jít na recept Ukrajinský borsč >>