| DWN.cz | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Rybář | Formuláře na PC | Domácí účto | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Pletení | Recepty doma |
|
| ||||||||
Ukrajinský borsč | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 300g libového vepřového masa | ||||||||
Popis: Nasekanou cibuli zpěníme na oleji, vložíme maso nakrájené na kostky, krátce osmahneme, zalijeme vodou; přidáme: nakrájenou zeleninu, zelí nakrájené na nudličky, 1 bobkový list, 1 hřebíček, pepř a sůl a vaříme. Když je maso poloměkké přidáme kostičky brambor, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a vaříme dokud není maso měkké. Do hotové polévky vložíme oloupanou (dříve zvlášť uvařenou) na proužky nakrájenou červenou řepu (můžeme použít též sterilovanou) a okapaný sterilovaný hrášek. Nakonec dle chuti přikyselíme, přisolíme, přisladíme. Smetanu přidáme do polévky až na talířích. |