|
| Pletení | Zbrojní průkaz | Recepty doma | MojeUnikovka.cz | Formuláře na PC | Omalovánky | EET Účtenky | DWN.cz | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Hromadné emaily | FormOffice | Domácí účto | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
|
Uherská pečeně na smetaně | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 800g vepř. plece | ||||||||
|
Popis: V pekáči osmahneme na másle cibuli a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme na kolečka nakrájená rajčata, nové koření, bobkový list, celý pepř. Na směs položíme osolené, mírně opaprikované maso, které posypeme špetkou tymiánu. Přiklopíme druhým pekáčem a dusíme v troubě. Podle potřeby podlijeme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Během dušení maso alespoň jedenkrát obrátíme. Když je maso měkké, sejmeme druhý pekáč a dopečeme do červena. Pak maso vyjmeme, šťávu necháme mírně vychladnou, vyjmeme koření a šťávu se zbylou zeleninou rozmixujeme nebo propasírujeme přes hrubé kovové síto. Omáčku zahustíme šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a dobře provaříme. Podle chuti můžeme přisladit nebo přikyselit citrónovou šťávou. Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem. |