| Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Pletení | FormOffice | EET Účtenky | Omalovánky | Hromadné emaily | Rybář | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Email šablony | Domácí účto | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Tuřín s bůčkem


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:2.6.2013

Ingredience:

0,5 kg tuřinu
0,3 kg bůčku
2 cibule
lžíce sádla
1/2 hovězího bujónu
drcený kmkín
mletý pepř,sůl
plnotučná hořčice
petržel

Popis:

Tuřín omyjeme, oloupáme a nastrouháme nahrubo. Vložíme na drobně nakrájenou, na sádle zpěněnou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, 2 lžíce plnotučné hořčice a zalijeme horkou vodou, v níž jsme rozpustili půlku bujonu.
Promícháme a na malém plameni dusíme doměkka. Tekutina musí být odpařená, ale tuřín nesmíme rozvařit. Na talíře dáme hromádky dušeného tuřínu a na to položíme kousek doměkka uvařeného, opepřeného bůčku.
Sypeme petrželkou a podáváme s bramborem nebo chlebem.


Jít na recept Tuřín s bůčkem >>