| Počítej Kalorie | Pletení | Zbrojní průkaz | Omalovánky | DWN.cz | Rybář | Email šablony | Domácí účto | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře na PC | Recepty doma | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Tučňákova krkovice v ostré omáčce


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:28.6.2009

Ingredience:

4x plátek krkovice(150-200g)
4x vejce
120g eidam cihla
hořčice
kečup
pepř,sůl
kari
mletá paprika
chilli
sojová omáčka
worcestrová omáčka
rostliný olej

Popis:

Nejprve plátky krkovice naklepeme ,osolíme a opeříme.Na pánvi z prudka orestujeme a následně vyjmeme.Do výpeku přidáma cca 100ml vody přivedeme k varu a postupně přidáme 5-7 polévkových lžic kečupu,1 kávovou lžičku hořčice,1/2 kávové lž.kari,1/2 kávové lž.mleté papriky,2ks chilli paprik,pár kapek worcestrové a sojové omáčky(dle chuti strávníka).Přibližně 5 minut povaříme.Nakonec přidáme na hrubo nastrouhaný eidam a necháme ho v omáčce rozpustit.Nesmíme zapomenout mezi přípravou usmažit 4ks volských ok.
Jako přílohu lze zvolit hranolky,opečené brambory,krokety nebo třeba chléb.
Obloha je také volitelná dle chuti.
Na talíř vložíme hranolky a krkovici na kterou položíme volské oko a přelijeme omáčkou.
Dobrou chuť :-)


Jít na recept Tučňákova krkovice v ostré omáčce >>