| Hromadné emaily | Rybář | Recepty doma | Pletení | Formuláře na PC | FormOffice | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Email šablony | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Domácí účto | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Tlačenka podle řezníka Millera ze Zdic


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:26.9.2018

Ingredience:

vepřové maso:( kolínka,nožičky,plecko)
vepřová nebo drůbeží játra
1 cibule
2-3 stroužky česneku
pepř mletý
1,5 polévkové lžíce mletého nového koření
sůl
potravinářská želatina

Popis:

Nožičky a kolínka omyjeme a očistíme od štětin a s pleckem vaříme do měkka. K masu před vařením přidáme sůl, česnek nakrájený na plátky a polovinu cibule. Asi 15 minut před koncem varu přidáme drůbeží játra a povaříme je s masem.
Po uvaření a zchladnutí masa ho zpracujeme na menší dlouhé kousky, přidáme vařenou kůži (čistou, bez štětin) a trochu tlustého (nakrájeného na velmi drobno).
Játra nakrájíme na malé kousky a přidáme je do směsi.
Směs masa mícháme ve velké nádobě, přidáme část vývaru (bez tuku) a pokud bude vývar málo želírující (trochu vývaru dáme ztuhnout na talířek do ledničky), přidáme želatinu.
Do směsi vmícháme pepř, mleté nové koření (na 1 kg asi 1 pol. lžíce) – musí být !!!, najemno nakrájený zbytek cibule a dosolíme podle chuti.
Celou směs potom lehce převaříme (POZOR!! – před přidáním želatiny – nesmí se vařit) cca 3-5 minut, necháme zchladnout a plníme do sáčků.
Hotové sáčky dáme vychladit do ledničky.
POZOR!! Pokud vyrobíme tlačenku se želatinou, musíme ji do cca 3-6 dnů zkonzumovat, jinak se kazí. V případě, že ji vyrobíme bez nutnosti použít želatinu, hotové sáčky s tlačenkou vaříme minimálně 1 hodinu a pak je trvanlivost v chladu cca 1 měsíc.


Jít na recept Tlačenka podle řezníka Millera ze Zdic >>