| Pletení | Snadné hubnutí | Recepty doma | DWN.cz | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Rybář | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Telecí na zelenině


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.8.2016

Ingredience:

4 telecí plátky
2 mrkve
1 petržel
1/2 pórku
1 menší cibule
1 šlehačka
hovězí vývar
0,1 l bílého vína
lžíce citronové šťávy
pepř
sůl
grilovací koření
2 lžíce másla

Popis:

Telecí plátky mírně naklepeme a potřeme grilovacím kořením. Pak rychle (asi 3 minuty po každé straně) orestujeme na másle.
Na jiné pánvičce orestujeme strouhanou zeleninu a do ní, když začala vonět, vložíme předrestované maso. Ještě chvíli společně restujeme a poté zalijeme vývarem.
Pod pokličkou dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme a šťávu zalijeme šlehačkou smíchanou s vínem a krátce povaříme.
Omáčku nezahušťujeme a maso do ní vložíme jen prohřát.
Podáváme s rýží.


Jít na recept Telecí na zelenině >>