| Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře na PC | Pletení | Email šablony | Omalovánky | FormOffice | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Recepty doma | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Telecí medajlonky s mandlovou kůrkou


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.8.2018

Ingredience:

500 g telecí filé
1 šp. soli
1 šp. pepře
1/8 l oleje
30 dkg hl. mouka
3 vajíčka
200 g mandlové plátky opražené
180 g rýže
1 pl másla
2 ks šalotky
3/8 masový bujón
4 ks rajčata
1/2 sv. petržele
1 čl. tymián

Popis:

Telecí řízky očistěte od kůžiček a šlach a nakrájejte na centimetrové plátky; šalotky oloupejte a nakrájejte na malé kostičky; z rajčat vyřízněte střed a slupku nařízněte; rajčata krátce ponořte do vroucí vody, prudce zchlaďte a oloupejte; poté rajčata rozčtvrťte, odstraňte jadérka a dužinu nakrájejte na malé kostičky; petržel umyjte, osušte a na jemno posekejte (horní obrázek).
Pečící troubu předehřejte na 200°C; v kastrolu zahřejte máslo; šalotky v něm orestujte do sklovita, přidejte rýži a krátce orestujte; zalijte masovým vývarem, osolte, opepřete a na malém plameni duste přibližně 15 minut; nakonec přimíchejte rajčatové kousky, petržel a tymián a přikryté dejte do tepla; telecí medailónky lehce naklepejte, osolte a opepřete; plátky masa nejdřív obalte v mouce, poté v rozšlehaném vejci; nakonec obalte v mandlových plátcích (dolní obrázek), dobře přitlačte a v horkém oleji opečte z obou stran do zlatohněda; poté medailónky vyjměte a nechte na kuchyňském papíře okapat; v předehřáté troubě pečte přibližně 5 minut.
Na předehřáté talíře dejte vždy tři medailónky a podávejte s rajčatovou omáčkou.


Jít na recept Telecí medajlonky s mandlovou kůrkou >>