| Omalovánky | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Email šablony | EET Účtenky | Pletení | DWN.cz | Hromadné emaily | Domácí účto | Rybář | Počítej Kalorie | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Švýcarský slaný koláč


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:26.2.2014

Ingredience:

150g hladké mouky,
1/2 lžičky soli,
75g másla,
1 bílek,
1 - 2 lžíce vody,

Náplň:
120g sýru "Royalp",
120g sýru "Greyerzský" (mohou být i Primátor a Čedar),
400g naložené plátkové červené řepy,
čerstvě mletý bílý pepř,
2 vejce,
200g zakysané smetany,
sůl

Popis:

Z uvedených přísad vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do průsvitné fólie a necháme asi 1 hodinu v chladnu odpočinout. Mezitím oba sýry jemně nastrouháme, ale každý druh zvlášť. Řepu necháme dobře okapat. Na dně dortové formy si vyválíme do kruhu hotové těsto a potom nasadíme a uzavřeme kruhový okraj dortové formy. Na těsto rozdělíme jeden z obou nachystaných sýrů a hustě a pravidelně na něj klademe kousky řepy. Nakonec posypeme pepřem a přikryjeme vrstvou druhého sýru. Smícháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme a zalijeme jí koláč. V mírně předehřáté troubě(el.sporák 200°C,plyn č.3) pečeme asi 25 - 30 minut. Nakrájíme asi 6 kousků.


Jít na recept Švýcarský slaný koláč >>