| Omalovánky | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Email šablony | EET Účtenky | Pletení | DWN.cz | Hromadné emaily | Domácí účto | Rybář | Počítej Kalorie | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Švýcarský slaný koláč | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 150g hladké mouky, | ||||||||
Popis: Z uvedených přísad vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do průsvitné fólie a necháme asi 1 hodinu v chladnu odpočinout. Mezitím oba sýry jemně nastrouháme, ale každý druh zvlášť. Řepu necháme dobře okapat. Na dně dortové formy si vyválíme do kruhu hotové těsto a potom nasadíme a uzavřeme kruhový okraj dortové formy. Na těsto rozdělíme jeden z obou nachystaných sýrů a hustě a pravidelně na něj klademe kousky řepy. Nakonec posypeme pepřem a přikryjeme vrstvou druhého sýru. Smícháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme a zalijeme jí koláč. V mírně předehřáté troubě(el.sporák 200°C,plyn č.3) pečeme asi 25 - 30 minut. Nakrájíme asi 6 kousků. |