| Domácí účto | Recepty doma | Hromadné emaily | Rybář | Snadné hubnutí | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Omalovánky | Pletení | FormOffice | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Svíčková omáčka ze srnčího


Doba přípravy:03:00
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:12.9.2017

Ingredience:

srnčí kýta
kořenová zelenina (celer, petržel, mrkev)
špek
bobkový list, celý pepř, nové koření
cibule
sádlo
sůl
sladká smetana
citronová šťáva
ocet

Popis:

Vykoštěnou kýtu prošpikujeme, posolíme a opečeme na sádle, aby se maso zatahlo. Poté vložíme do pekáče, obsypeme nakrájenou kořenovou zeleninou a pečeme asi půl hodiny.Mezitím si v tlakovém hrnci zpěníme cibuli. Na ni vložíme maso i se zeleninou a zalijeme tímto lákem: voda, ocet, cukr, sůl,bobkový list, nové koření, celý pepř. Dávkování je dle chuti. V tlakovém hrnci vaříme asi 1/2 hodiny (nebo dokud je maso měkké). Poté umístíme do chladna a necháme proležet do druhého dne.
Druhý den vyndáme koření, maso a rozmixujeme omáčku. Pokud je příliš hustá, můžeme naředit opět lákem, jaký jsme použili předešlý den. Poté dochutíme citronem, popř. cukrem. Přidáme smetanu (možno i kysanou). Necháme provařit. Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.


Jít na recept Svíčková omáčka ze srnčího >>