| Zbrojní průkaz | Recepty doma | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Rybář | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | Počítej Kalorie | Domácí účto | Formuláře na PC | DWN.cz | Email šablony | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Svíčková od babičky


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.6.2009

Ingredience:

1kg hovězího zadního (roštěnec,kýta) nebo krůtí prsa
2 lžíce hrubé mouky
5dkg slaniny
1 středně velká cibule
1 malá petržel
1 malá mrkev
1/2 malého celeru
sůl,10 zrnek pepře
5 zrnek nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce (není-li,lze vynechat)
1/8 másla
1/2l kyselé smetany

Popis:

Očištěné maso prošpikujeme slaninou (nebo ji nakrájíme a dáme na maso), zeleninu nakrájíme na kolečka a nasypeme na maso. Posypeme kořením a polijeme rozpuštěným máslem. Necháme 2 dny v chladu (krůtí můžeme dělat bez uležení). Poté maso vyjmeme, zeleninu orestujeme a vrátíme zpět maso které ze všech stran osolíme a opečeme na zelenině dotmava. Pak podlijeme vodou a pečeme doměkka. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vyndáme bobkový list, ostatní zeleninu i s kořením a šťávou nalijeme do mixéru a rozmixujeme. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme mouku a pomalu naléváme rozmixovanou směs. Postavíme na oheň a za stálého míchání povaříme, dle chuti dokořeníme. Množství omáčky je závislé na množství smetany. Přidáme-li smetanu, musíme přidat i zeleninu a mouku, ale především maso.

Podáváme s brusinkami a hrnečkovými knedlíky.


Jít na recept Svíčková od babičky >>