| Rybář | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Email šablony | Domácí účto | FormOffice | Recepty doma | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Pletení | EET Účtenky | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Svíčková na smetaně II.


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.10.2015

Ingredience:

600 g hovězí svíčkové
50 g uzené slaniny
sůl
černý pepř
40 g tuku
1 cibule
8 dkg mrkve
5 dkg petržele
5 dkg celeru
masový vývar
bobkový list
2 kuličky nového koření
40 g hladké mouky
2 1/2 dl sladké smetany
cukr
citrónová šťáva

Popis:

Odleželou svíčkovou odblaníme, prošpikujeme proužky uzené slaniny, osolíme, opepříme a osmahneme v rozpáleném tuku ze všech stran a odložíme do tepla.
Na témže tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očistěnou a nakrájenou zeleninu, osmahneme a podlijeme masovým vývarem. Potom přidáme osmahnuté maso, bobkový list a celé nové koření, přikryjeme a
dusíme ve vyhráté troubě doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a povaříme ještě asi 20 minut.
Připravenou omáčku protřeme se zeleninou přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osladíme a okyselíme citrónovou šťávou. Pro lepší chuť a barvu můžeme přidat zkaramelizovanou lžičku cukru.
Maso nakrájíme na plátky, podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu a brusinkami.


Jít na recept Svíčková na smetaně II. >>