| Rybář | Zbrojní průkaz | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Omalovánky | Pletení | DWN.cz | Formuláře na PC | Domácí účto | FormOffice | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Svěží salát


Doba přípravy:00:15
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:8.11.2015

Ingredience:

1 zelený salát
1 jablko
1 rajče
1 salátová okurka
1-2 mrkve dle velikosti
1 svazek ředkviček
Nálev:
1 lžíce moučkového cukru
3 lžíce oleje
1 a 1/2 lžíce octa
1 lžička kremžské hořčice
pepř, sůl

Popis:

Zeleninu nejprve opláchneme ve studené vodě. Listy salátu pokrájíme na malé kousky. Dále nakrájíme okurku, rajče a ředkvičky. Škrabkou očistíme mrkev a nastrouháme ji na hrubším struhadle.
Jako poslední nakrájíme na kostičky oloupané jablko, které hned zakápneme octem, aby nezhnědlo.
Připravíme si nálev. Moučkový cukr rozšleháme s olejem, přidáme ocet a hořčici, nakonec dochutíme solí a pepřem. Doplníme vodou a nálevem přelijeme salát, který pečlivě promícháme. Necháme chvíli vychladit a můžeme podávat například jako lehkou večeři s opečeným toastovým chlebem.


Jít na recept Svěží salát >>