| Počítej Kalorie | Pletení | Domácí účto | Email šablony | Snadné hubnutí | FormOffice | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře na PC | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Hromadné emaily | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Šunkové špirály


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:31.10.2018

Ingredience:

1 kocka droždia
1 čl kryštálového cukru
500 g hladkej múky
150 g v šupke uvarených zemiakov
1 čl soli
1 čl rasce
1 čl tymianu
1 kapia
80 g lúpaných slnečnicových semienok
1 pl octu
200 g údeného mäsa alebu šunky
1 väčšia cibuľa
1 pl oleja

Popis:

Rozmiešame droždie s cukrom a 50 ml vlažnej vody a necháme vykysnúť kvások. Pridáme hladkú múku, 200 ml vody, vychladnuté najemno nastrúhané zemiaky, soľ, rascu, slnečnicové semienka a ocot.Vypracujeme a dobre premiesime cesto.
Vytvarujeme bochník, prikryjeme utierkou a nechame asi 1 hod. vykysnúť. Údené mäso nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame na plátky a opečieme na 1 pl. oleja.
Vykysnuté cesto premiesime, rozdelíme na 2 časti a z každej vyvaľkáme obdĺžnik.
Pláty posypeme údeninou, cibuľou, tymiánom, a nadrobno nasekanou kapiou.
Cesto zrolujeme do rolády a kuchynskou niťou alebo veľmi ostrým nožom nakrájame na plátky asi 1 cm.
špirály poukladáme na plech, zakryjeme utirkou a necháme trochu vykysnúť.
Pečeim v rúre pri teplote 180 C dozlatista asi 25 minút.


Jít na recept Šunkové špirály >>