| Hromadné emaily | Domácí účto | Počítej Kalorie | Omalovánky | Pletení | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Formuláře na PC | Recepty doma | EET Účtenky | Rybář | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Suchý bramborák (přílohový)


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:19.8.2014

Ingredience:

250-500g brambor
1-2 vejce
30-50g hl.mouky
trochu smetany na vaření
česnek
sůl
majoránka

Popis:

Na hrubém struhadle (nebo na struhadle, které umí "bramborovou slámu") nastrouhat oloupané brambory až na dvě menší. Ty nastrouhat najemno, nebo naškrabat. Smíchat s vejci, smetanou a moukou na bramborákové těsto. Česneku, soli i majoránky dejte polovinu toho, na co jste zvyklí.
Zprudka osmahněte na suché teflonové pánvi, jen aby držely bramboráčky tvar.Těsto dávkujte tak 4-5 bramboráčků na jednu pánev. Pak je naskládejte na pečící papír a nechte zvolna dojít v středně vyhřáté troubě.
Tyto bramboráčky si drží bramborovou chuť a můžete je použít všude, kde byste použili jako přílohu brambory nebo dokonce knedlíky. Samotné ovšem nejsou nic moc, takže na "dojedení zbytků" na ně doporučuji udělat nějaký dip nebo lečo.
Můžete "zmírnit" bramborákovou chuť, že vynecháte majoránku a nahradíte ji třeba oreganem, nebo i kari.


Jít na recept Suchý bramborák (přílohový) >>