| Pletení | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Domácí účto | Počítej Kalorie | DWN.cz | FormOffice | Hromadné emaily | Rybář | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Email šablony | Recepty doma | Omalovánky | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Strakonická roštěná


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:30.11.2014

Ingredience:

500 g očištěné hovězí roštěnky
40 g oleje
20 g másla
100 g cibule
12 g hladké mouky
30 g hořčice
50 g šunky
3 lžíce červeného vína
1/2 masoxu nebo vývar z masa či kostí
150 g sterilovaného leča
sůl
mletý pepř dle chuti

Popis:

Nakrájené roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme je, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Když jsou měkké tak je vyjmeme a na tuk dáme drobně nakrájenou cibuli, pokrájenou šunku, mírně zarestujeme, pak přidáme hořčici a lečo, zalijeme vývarem a krátce podusíme, nakonec dochutíme červeným vínem a máslem. Roštěnky touto báječnou směsí poléváme.
Jako příloha se výborně hodí opékané brambory, bramborové hranolky či krokety.
DOBROU CHUŤ PŘEJI ZE STRAKONIC!


Jít na recept Strakonická roštěná >>