| Pletení | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | EET Účtenky | Recepty doma | Email šablony | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře na PC | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Sterilované okurky


Doba přípravy:
Počet porcí:34
Autor:
Přidáno/změněno:13.11.2014

Ingredience:

okurky (20kg)
macerát č.1 ( 1/2 malé štamprlky )
mrkev (3 větší)
cibule (3 větší)
kopr (svazek)
hořčičné semínko (1 sáček)
cukr (1kg)
sůl (25dkg)
voda (cca 6,5 l)
ocet 8% (2,5 l)

Popis:

Nálev:
25 dkg soli
1 kg cukru
1/2 malé štamprle macerátu
2,5 l octa
dolít do 10 litrů nálevu vodou
Pořádně rozmíchat, POZOR - NEVAŘÍ SE


Na dno sklenic ( 720 ml ) dáme 3 malé lžičky hořčičného semínka, naskládáme oprané okurky, přidáme kolečka mrkve, kolečka cibule a snítko kopru. Okurky zalijeme nálevem cca 1 cm po vrchol sklenice a dáme sterilovat.

Doba sterilace:

Sterilujeme 30 minut při 85°C. Po době sterilace sklenice vyjmeme ze zavařovacího hrnce a ochladíme. Dobrou chuť.


Jít na recept Sterilované okurky >>