|
| Formuláře ZDARMA | MojeUnikovka.cz | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře na PC | Recepty doma | DWN.cz | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Email šablony | FormOffice | Hromadné emaily | Domácí účto | Omalovánky | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
|
Štěpánská pečeně (Hovězí kýta s vejci) | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 500g hovězí kýty(špalíček) | ||||||||
|
Popis: Maso otřeme vlhkou utěrkou, mírně naklepeme, odstraníme blánu a tuk a protáhneme klínky slaniny. V mase vytvoříme po délce otvor a vyplníme ho vejci. Otvor zašijeme nití nebo uzavřeme jehlou. Maso osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme. Vyjmeme ho na teplou mísu, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibulku a osmahneme do růžova. Cibulku zaprášíme moukou, trochu osmahneme a podlijeme. Šťávu rozmícháme, vložíme opečené maso a za občasného podlévání a polévání šťávou ho udusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme lžičku hořčice, doplníme ji na potřebné množství a krátce povaříme. |