| Rybář | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Domácí účto | Email šablony | Recepty doma | FormOffice | DWN.cz | Hromadné emaily | EET Účtenky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Štěpánská pečeně (Hovězí kýta s vejci) | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500g hovězí kýty(špalíček) | ||||||||
Popis: Maso otřeme vlhkou utěrkou, mírně naklepeme, odstraníme blánu a tuk a protáhneme klínky slaniny. V mase vytvoříme po délce otvor a vyplníme ho vejci. Otvor zašijeme nití nebo uzavřeme jehlou. Maso osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme. Vyjmeme ho na teplou mísu, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibulku a osmahneme do růžova. Cibulku zaprášíme moukou, trochu osmahneme a podlijeme. Šťávu rozmícháme, vložíme opečené maso a za občasného podlévání a polévání šťávou ho udusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme lžičku hořčice, doplníme ji na potřebné množství a krátce povaříme. |