| Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Rybář | EET Účtenky | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Email šablony | FormOffice | Pletení | Domácí účto | Počítej Kalorie | Omalovánky | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Steak s omáčkou z kozího sýra


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.1.2016

Ingredience:

1 kg neloupaných nových brambor
omytých a nakrájených na měsíčky
5 lžic olivového oleje 1–2 lžičky lístků čerstvého tymiánu
140g krémového kozího sýra
3 lžíce zakysané smetany
lžíci osušených a podrcených kuliček sterilovaného zeleného pepře
4 plátky svíčkové po 200g
2 hrsti řeřichy nebo rokety
sůl a pepř

Popis:

předehřejte si troubu. Rozkrájené brambory položte na plech, pokapejte je polovinou oleje
a posypte tymiánem. Pečte 35–45 minut, dokud nejsou na povrchu hnědé a uprostřed měkké. Během pečení je jednou obraťte.
čtvrt hodiny předtím, než vyndáte brambůrky z trouby, smíchejte krémový kozí sýr (máte-li kozí camembert, okrájejte kůrku a nakrájejte ho na kostičky) se zakysanou smetanou a vše rozetřete, nejlépe pomocí vidličky. Vzniklou omáčku můžete krátce prohřát v mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku. Osolte ji a opepřete, přidejte zrnka zeleného pepře a dobře promíchejte.
na velkém plameni rozpalte silnostěnnou pánev, ideálně grilovací. Steaky opepřete a opékejte po každé straně dvě minuty, pokud je chcete mít krvavé, nebo čtyři minuty, jestli je máte raději propečenější. Podle chuti dosolte a dopepřete. Na talíři dejte na každý steak trochu omáčky a případně dozdobte bylinami.


Jít na recept Steak s omáčkou z kozího sýra >>