| EET Účtenky | Omalovánky | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Rybář | Email šablony | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Stařenčina jarní polévka


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:9.6.2019

Ingredience:

natě cibule,petržele a celeru
2 rovné lžíce sádla nebo másla a 2 lžíce hladké mouky
1 celé vejce
trochu vody
kousek sádla
4 lžíce hrubé mouky nebo dětské nebo hrubé krupice
pár kuliček pepře
nakrájený stroužek česneku
muškátový oříšek
nať pórku

Popis:

Natě cibule, petržele, celeru (čerstvé nebo sušené) nakrájet na drobno; cibule nemusí být nať, může být nadrobno nakrájená normálně oloupaná cibule.
Umíchat těstíčko na noky: Do hrnku čtvrt - půl l dát 1 celé vejce, trochu vody, kousek sádla, 4 lžíce hrubé mouky nebo dětské nebo hrubé krupice, špetku soli - rozmíchat vidličkou
Do kastrolu dát 2 rovné lžíce sádla nebo másla a 2 lžíce hladké mouky mírně na kopeček, udělat světlou jíšku. Odstavit, po chvilce vlít asi půl litru chladné vody, jíšku dobře ve vodě rozmíchat, aby nezůstala na dně, dolít horkou vodou (třeba z varné konvice) na množství polévky které chci, rozmíchat, přivést do varu
Vsypat nakrájené natě (možno přidat pár kuliček pepře a nakrájený stroužek česneku, ale já nedávám, to už pak není ta chuť),
Do vroucí směsi dávat po lžičce noky, nechat povřít. Nastrouhat kousíček muškátového oříšku nebo na špičku nože muškátového květu, dosolit podle potřeby.
Nechat chvilku odstát.
Pažitku nedávat!! Nať pórku možno dát


Jít na recept Stařenčina jarní polévka >>