|
| Recepty doma | DWN.cz | FormOffice | Formuláře na PC | Domácí účto | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Omalovánky | Pletení | Email šablony | MojeUnikovka.cz | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
|
Srnčí kýta v červeném víně | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1 kg masa z kýty nebo 1 1/2 kg hřbetu | ||||||||
|
Popis: Maso odblaníme a protkneme proužky slaniny a osolíme. Na kastrolu vyškvaříme zbytek drobně pokrájené slaniny, přidáme máslo, zeleninu a cibuli. Zeleninu jen lehce osmahneme a položíme na ni osolené maso slaninou dolů, opečeme, obrátíme, mírně podlejeme a pečeme za častého podlévání doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a znovu podlijeme vývarem a vínem, okyselíme citrónem, přisladíme a přecedíme. |