| FormOffice | Snadné hubnutí | Email šablony | DWN.cz | Rybář | Počítej Kalorie | Domácí účto | Omalovánky | Hromadné emaily | Formuláře na PC | EET Účtenky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Špenátový štrůdl


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:26.7.2017

Ingredience:

olej
1 velká cibule
150 g anglické slaniny
hladká mouka
mléko
1 balení zmrazeného špenátu
sůl, pepř
česnek (asi půl hlavy, podle chuti)
2 vejce
100 g nivy
strouhanka

Popis:

Na oleji necháme osmažit najemno nakrájenou cibuli společně s anglickou. Vsypeme trochu mouky a za stálého míchání vytvoříme jíšku.Zalijeme mlékem a přidáme lehce rozmražený špenát. Promícháme a povaříme. Ochutíme solí,pepřem a prolisovaným česnekem. Vyklepneme jedno vejce, povaříme a přidáme nastrouhanou nivu. Nakonec zahustíme strouhankou, aby směs měla tužší konzistenci. Směs necháme trochu vychladnout.

Na válu posypaném moukou (polohrubou) rozválíme těsto na obdélník a potřeme chladnoucí směsí, poté svineme do rolády. Konce zahneme tak, aby směs nevytekla. Roládu dáme na pomaštěný plech a potřeme druhým vejcem. Dáme do trouby a pečeme při větší teplotě do zlatova. Štrúdl necháme vychladnout a mužem podávat.
Dobrou chuť.


Jít na recept Špenátový štrůdl >>