| Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Rybář | Pletení | Hromadné emaily | Omalovánky | Počítej Kalorie | Email šablony | Formuláře ZDARMA | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře na PC | Recepty doma | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Špekové knedlíky II.


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.7.2018

Ingredience:

15 rohlíků
3 vejce
mléko
1 větší cibule
200g anglické slaniny
jarní cibulka nebo čerstvá kudrnka
sůl,bílý pepř
muškátový květ
olej

Popis:

Cibulku s anglickou slaninou nakrájíme na drobno a dáme na pánev pomalu restovat na kapce oleje do růžova. Mezitím si nakrájíme rohlíky na kostičky asi tak 1x1cm, dáme je do mísy a zakapeme 1dl mléka. Zlehka promícháme, přidáme vejce, vychladlou slaninu s cibulí, hrstku nadrobno nasekané naťe z jarní cibulky nebo kudrnku, špetku pepře a na špičku nože muškátu. Promícháváme zlehka rukou(nehněteme, aby sme uplně nerozmačkali kostky z rohlíků), podle potřeby přidáváme mléko. Hmota musí držet pohromadě ale nesmí být mazlavá. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme a dochutíme pepřem a muškátem. Necháme 5 minut odpočinout, ještě jednou promícháme a děláme koule o průměru asi 5-7cm. Nejlépe se koule formmují pokud si ruce budete máčet vlažnou vodou. Snažte se, aby nikde nezůstala prasklina jinak se knedlík rozpadne. "ŠPEKÁČE" vaříme v páře 20 minut. Lze je uvařit i jako klasický knedlik, tak že vyválenou šíšku obalíme freš folii (5 vrstev), zabalíme a utáhneme jako bonbon. Vaříme ve vroucí vodě 25-30min podle velikosti ....... Před servírováním krájíme koule na půlky nebo necháváme celé.Skvěle nahradí houskový knedlík u vepřa-zela,guláše i pečené kachny.


Jít na recept Špekové knedlíky II. >>