| Počítej Kalorie | Rybář | FormOffice | Hromadné emaily | Omalovánky | Domácí účto | Email šablony | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Recepty doma | Pletení | Formuláře na PC | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Soukenický sekaný řízek | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: bůček vepřový s k. 400g | ||||||||
Popis: Opláchnutý, vykostěný a kůže zbavený bůček umeleme, mírně osolíme a opepříme, přidáme vejce pečlivě rozšlehané s mlékem, vzniklou směs dobře promícháme a uložíme v chladničce. Z prochladlé směsi tvarujeme ploché 7 až 10 mm silné oválné řízky, postupně je obalíme v prosáté mouce, vejcích rozmíchaných s mlékem, v prosáté strouhance a usmažíme v horkém tuku dozlatova. Usmažený pokrm ihned podáváme. |