| Hromadné emaily | Omalovánky | EET Účtenky | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | FormOffice | Pletení | Email šablony | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Formuláře na PC | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Šnečí specialita


Doba přípravy:05:00
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:19.8.2013

Ingredience:

cca 30 slimákov v ulitách
omáčka (podla chute,alebo maoneza)
bujon
1 dl olivového oleja
5 strúčikov cesnaku
300g soľ
4 dl ocot

Popis:

Slimáky necháme cca 2-3 dni v miestnosti bez stravy, aby sa im vyprázdnili vnútornosti. Potom ich varíme cca 3 hodiny v osolenej vode s octom, aby stratili sliz a premyjeme ich pod studenou tečúcou vodou.
V hrnci rozvaríme bujon, vložíme doň premyté slimáky a varíme až kým sa slimáky neuvolnia z ulít. Uvoľnené slimáky vyberieme z bujonu, nadrežeme a vyberieme z nich vnútornosti.
Na panvici spražíme na olivovom oleji cesnak, podlejeme vodou, pridáme vyčistené slimáky a necháme dusiť cca 30 minút. Do panvice pridáme omáčku (alebo majonezu) a na miernou ohni ešte cca 10 min. dodusíme. Podávame s tmavým pečivom alebo zeleninou (odporúčam lístky ľadového šalátu).


Jít na recept Šnečí specialita >>