| Rybář | FormOffice | EET Účtenky | Omalovánky | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Pletení | DWN.cz | Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Slovácká zelňačka


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.10.2015

Ingredience:

kysané zelí 250g
škavřené vepřové sádlo 50g
brambory 3ks střední velikosti
klobása 150g
kroupy velké 70g
smetana sladká 200ml
hladká mouka 3 velké lžíce
sůl
mletý pepř
sladká mletá paprika
vegeta

Popis:

Zelí překrojíme a osmahneme na sádle. Zalejeme vodou, přidáme klobásu nakrájenou na půlkolečka, sůl, pepř, mletou papriku, vegetu a vaříme, dokud zelí nezměkne. Ve smetaně důkladně rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání ji přidáme do polévky. Necháme krátce povařit a přidáme kroupy a a na kostky nakrájené brambory, které jsme uvařili zvlášť v osolené vodě. Podáváme s tmavým chlebem.


Jít na recept Slovácká zelňačka >>