| EET Účtenky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Rybář | Hromadné emaily | DWN.cz | Počítej Kalorie | Email šablony | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Pletení | Omalovánky | Snadné hubnutí | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Šlehačková bábovka s kandovaným ovocem


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:5.11.2014

Ingredience:

4 vejce
300 g hladké mouky
280 g cukru krupice
250 ml smetany ke šlehání
50 g kandovaného ovoce
1 balíček vanilkového cukru
1/2 balíčku kypřícího prášku
100g bílé tukové polevy
tuk a hrubá mouka na formu

Popis:

Vejce vyšleháme s cukrem na hustou pěnu.
Zašleháme vanilkový cukr, smetanu a nakonec zlehka
vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem
a proslazené ovoce,nakrájené na drobné kousky.
Pokud chceme mít bábovku hodně nadýchanou,ušleháme
smetanu samostatně.Pak ji lehce stěrkou vmíchame do
vyšlehaných vajec s cukrem a vanilkovým cukrem a potom
přidáme hladkou mouku s kypřícím práškem a ovocem.
Těsto naplníme do bábovkové formy,vymazané tukem
a vysypané hrubou moukou.Pečeme zvolna při 150°C asi 45 min.
Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
Rozpustíme bílou polevu a bábovku potřeme.
Nakonec ji můžeme posypat kandovaným ovocem.


Jít na recept Šlehačková bábovka s kandovaným ovocem >>