| Pletení | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Domácí účto | DWN.cz | Email šablony | FormOffice | Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře na PC | Rybář | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Sleď po polsku


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:4.4.2016

Ingredience:

1 kg sleďů solených
3,5 sklenic vody (cca 3/4 litru)
1 sklenka octu 8%
2 - 3 listy bobkové
5 kuliček nového koření
1 lžíce cukru
pepř mletý - přiměřeně
6 cibulí střední velikosti
olivový olej ne stolní, nebo slunečnicový

Popis:

postup přípravy nálevu:
vodu, ocet, nové koření, bobkový list, cukr, pepř a 2 cibule nakrájené na plátky dáme vařit. ihned po přivedení do varu odstavíme z ohně a necháme zchladnout do studena.
postup přípravy sleďů :
nasolené sledě pereme ve vodě (několikrát, abychom je zbavili soli).
když máme pocit, že je to dost, osušíme je v utěrce. naskládané do nádoby (třeba mísa, nebo sklenice) zalijeme vychlazeným, připraveným nálevem. zde musí poležet 8, ale lépe 10 hodin. po tomto nálev slejeme, sledě nakrájíme na menší tvary (kostky, pásky) a ukládáme do, nejlépe skleněné mísy a to následujícím způsobem:
a) vrstva sleďů
b) vrstva cibule nakrájené na plátky + popepřit přiměřeně
a znovu a), b), a), b)...
po vyčerpání připravené zásoby sleďů zalijeme olivovým olejem.
necháme uležet min. 5 , ale lépe 6 hodin v chladnu.
podáváme na talířku s cibulkou a kouskem citronu nebo citronovým extraktem - každý si pokape podle chuti. chléb s máslem je dobrým doplňkem.


Jít na recept Sleď po polsku >>