| Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | FormOffice | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | Snadné hubnutí | Recepty doma | Rybář | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Selský chleba v domácí pekárně


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:11.11.2014

Ingredience:

380 gramů pšeničné hladké mouky
120 gramů žitné mouky
310 mililitrů mléka nebo vody
50 gramů chlebového základu gastropro
2 lžíce soli
2 lžíce sušeného droždí
1 lžíce oleje

Popis:

Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu (mléko), pak nasypeme mouku a chlebový základ, přidáme sůl, droždí a olej. Zvolte program domácí pekárny, při kterém se těsto 20-30 minut hněte, 30-60 minut kyne a 50-60minut peče. Optimální doba programu je 1 hod a 50 minut, ale celková doba programu by neměla být delší než 2,5 hodiny. Po ukončení pečení vyjměte chléb z formy a nechte vychladnout. Doporučuji po posledním hnětení vytáhnout hnětací háky z pekárny. Hotový chleba - 0,75 kg
Dobrou chuť.


Jít na recept Selský chleba v domácí pekárně >>