| Recepty doma | Rybář | Pletení | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Email šablony | Domácí účto | EET Účtenky | Počítej Kalorie | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | FormOffice | Snadné hubnutí | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Sekaná roláda na karlovarský způsob


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:13.12.2009

Ingredience:

500 g mletého masa
žemle
trocha mléka
sůl
mletý pepř
česnek
cibule
petrželová nať
2 nožičky párků
3 okurky
máslo

Popis:

Z 500 g mletého masa a 2 v mléce rozmáčených žemlí, vymačkaných a utřených, uhněteme těsto.
Zapracujeme do něj vejce, sůl, mletý pepř a 1-2 stroužky česneku
Prohněteme hustší hmotu a na mikrotenu rozválíme na placku
tu pak potřeme 2 vejci, umíchanými na cibulce, osolenými a ochucenými 2-3 lžícemi sekané čerstvé petrželky
Na to položíme 2 nožičky dlouhých tenkých párků, proužky podélně nakrájené sterilované okurky- ze tří okurek
Stočíme pomocí mikrotenu a uzavřeme,
roládu opečeme ze všech stran na lžíci másla, podlijeme a asi 1 hodinu pomalu pečeme
Potíráme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme,upečeme do červena.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s čerstvou zeleninou a chlebem


Jít na recept Sekaná roláda na karlovarský způsob >>