| Pletení | Hromadné emaily | Recepty doma | Počítej Kalorie | EET Účtenky | FormOffice | DWN.cz | Omalovánky | Domácí účto | Rybář | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Sedmihradské zelí


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:22.4.2015

Ingredience:

500g kys.zelí
100g rýže
2 natvrdo vařená vejce
500g vepřové plece
150g ostřejší klobásy
1/4 l smetany
50g slaniny
40g sádla
vývar
špetka cukru
sůl
cibule
mletá paprika

Popis:

Drobně nakrájené zelí,nepatrně přisolené dusíme téměř do měkka na 20g sádla.Spařenou rýži dusíme do měkka zalitou 1,5dcl vývaru.Do ohnivzdorné misky vymaštěné sádlem klademe ve vrstvách zelí,plátky vajec,proužky slaniny,kolečka klobásy(vařené),na menší kousky nakrájené, na cibuli a paprice podušené maso,rýži. Každou vrstvu pokapeme smetanou.poslední vrstva je zelí. Zalijeme zbylou smetanou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě do 20min.


Jít na recept Sedmihradské zelí >>